Информация


Нови публикации всеки понеделник, сряда и петък

неделя, 24 януари 2016 г.

Краят на школата на Карули 12

Урок за проверка на уменията

Ден 12


Днес е деня за проверка на резултатите. Време да е извадиш записките от седмицата. Прогреса ни със школата на Каркаси достигна пиковия си момент. Днес са последните упр. от нея, което съвпада с деня за проверка. Заедно с този очакван край, и всички упр. за техника, които разглеждахме като упр.1. също достигнаха до пиков момент. До момента разгледахме много варианти за свирене с дясна ръка. От следващия урок ще започнем с една от най- важните техники, а именно Tremolo! Всички тези добри резултати ни водят на мисълта, че материала до момента трябва да се знае перфектно. Естественно не е възможно всекидневно да  се взима нов материал и да бъде изучен до съвършенство. Преговора е изключително важен! Днес трябва да отделиш повече време! МНОГО ПОВЕЧЕ. НЕ ЗАБРАВЯЙ - ПОЧИВКАТА НА ВСЕКИ 25 МИН. , А НА ВСЕКИ ЧАС ПО-ДЪЛГА.
Чети внимателно! В този урок ще има някой изпитни моменти т.е. ще дам норми за някой упр. Повечето норми ще бъдат насочени към темпо. Ако не се вписваш в тези изисквания, върни се назад и тогава продължи.


Преди да започнем днешният урок, преговори всичко минато до тук.

Historical classical guitar school
Уроци по класическа китара

Упр.1 Премини през всеки от тези примери, по начина който използвахме до момента.
Упр.2 Ми минор 
Упр 3
Упр.4.
С това завършваме първата школа на Каркаси. Следващите упр. са в вида на тест.
Всяко едно от следващите упр. ще е разделено на групи ( Group ) и класове ( Classes ).
Всяко едно от упр. има определени изисквания. Ако не се вписваш в тези изисквания - НЕ ПРОДЪЛЖАВАШ. Съобразил съм с някой от изпитните материали за световни учебни заведения. Не мога да кажа, че ако знаеш всичко, би бил готов за кандидатстване, но ще си на едно добро ниво. Всеки един от тези " изпити" ще бъде провеждан при всеки преговор. Като цяло това ще продължи в 10 начални изпита ( Базово ниво ), 10 вторични ( Средно ) и 10 за напреднали. Всяко едно от тези нива ще е свързано с:
- Гами - всяка една гама трябва да се знае наизъст
- Пиеси и етюди - Всяка творда трябва да бъде изпълнена в точно определеното и темпо, пръстовка, без грешки.
В следващи публикации ще обърна внимание на солфеж, музикална теория и знание за музиката.
Преди всеки изпит ще ти предоставя материалите за него т.е. ще имаш време да се подготвиш. Бъди честен със себе си! Ако имаш проблем или в края на упр. не си се представил добре, не продължавай. 
В момента правя интернет страница на уроците. В нея ще предлагам помощ за всеки, който има нужда чрез Online връзка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар